söndag 15 juli 2012

Markus ...

Att vara två. Att kunna genomlida. Att gå ifrån det lugnt tillrättalagda och möta mörker över naken jord. Att sluta upp vid någon annans sida, och känna allt det ängsligt outsagda bli bara självklarhet och enkla ord - Att i två händers trevande förening en stilla, gränslös ro och trygghet äga djupt under stjärnorna, som andas kallt - Att inte fråga efter mål och mening, blott nalkas steg för steg det fjärranväga, och veta ingenting, och ana allt.

65 kommentarer:

  1. Vackra ord!!!! Jag önskar er all styrka och lycka!!! KRAM V

    SvaraRadera
  2. Åh så fint! Oavsett om du själv skrivit dessa rader eller om du hittat dem någonstans så är jag övertygad om att det bor en poet i Dig! Du har en fantastisk förmåga att sätta ord på känslor ,när du skriver lyckas du göra verkligheten lite mer intressant o färgsprakande än den verkligen är! Ta tillvara på din talang & lycka till med det nya livet i frihet!

    SvaraRadera
  3. Ska du inte blogga lite om hur det går för er nu när ni kommit hem? :)

    SvaraRadera
  4. Hej! Hur har du det? Vi är många som väntar på ett nytt inlägg. Kram

    SvaraRadera
  5. ...någon gjorde ett misstag...eller?

    SvaraRadera
  6. Ett nytt misslyckande. Tråkigt att du inte kan sköta dig.

    SvaraRadera
  7. Varför tror ni att Johanna har gjort ett misstag? Kanske bara inte haft tid att blogga?

    SvaraRadera
  8. Jag börjar bli orolig att det hänt något nu när du inte bloggat på ett tag och efter allt som hänt? hoppas allt är under kontroll :)

    SvaraRadera
  9. Hej! Vi är många som hoppas att det går bra för dig! Trots en del trista kommentarer. Skriv gärna för oss som vill dig väl.

    SvaraRadera
  10. Vad är det som händer Johanna?

    SvaraRadera
  11. "Man brukar ju säga att blod är tjockare än vatten. Men droger är tjockare än blod." ur Felicia Felds bok

    SvaraRadera
  12. Johanna, var är du?

    SvaraRadera
  13. Hoppas att ni alla mår bra! Tänker på er och önskar er det bästa...

    SvaraRadera
  14. Hur går det? Någon anledning till att du helt plötsligt slutat blogga?

    SvaraRadera
  15. Jag såg Markus idag. Han såg fin ut. Hoppas ni har det bra!

    SvaraRadera
  16. Har ni fått träffa Liam idag på hans födelsedag? Hoppas det. Måste kännas fruktansvärt hemskt annars! <3

    SvaraRadera
  17. Hur går det ????????

    SvaraRadera
  18. Hon har ingen dator just nu! Trilla dit? Tala inte om sånt ni inte vet något om! Peppa eller skriv inget. Tråkiga jävlar som bara gnäller!
    Hoppas ni har det bra J! :)

    SvaraRadera
  19. Vill bara önska all lycka! Kommer i framtiden inte gå in här mer då jag märkt att du inte skriver här mer. Men ta hand om dig! :)

    SvaraRadera
  20. Haha vadå ingen dator hon sitter på Facebook varje dag åh lägger ut bilder skriver osv! Tyvärr har det nog inte gått riktigt som det va tänkt. En som hade träffat dom i Gränna sa att deras ögon aldrig kunnat ljuga om att din inte va påte igen. Så att dom ska få hem Liam är uteslutet synd att dom inte kunde hålla sig borta från skiten, men så länge dom "klara" sina prover är det inte total kört att ändra sig och kämpa för sig själva och få hem barnen. Vet att du läser Johanna förstår att du inte skriver här längre men försök kämpa och se till att rätta till allt många vill er väl och hoppas tänker önskar för er.

    SvaraRadera
  21. Har hört att det inte går så bra med drogfriheten??? Tråkigt!!

    SvaraRadera
  22. Ni hör så jävla mycket!!!

    SvaraRadera
  23. Johanna är det det enda du har att "försvara" dig med!???? "ni hör så mycket" snacka om patetiskt!!! Du har ju vart så jävla ärlig innan el!???? Just det fram till december tvärt förnekade du ALLT pund osv. Pisamt art du inte ens tig bort allt patetiskt du skrev!!! Sen går tiden utan ett ord hör....,MEN sen några månader senare DÅ SKA det SJUNGAS ut om allt tom lite överdriv!!!!! Så alla som undrar och tänker på henne/ dom ni få lugna er ett tag till.... Tills det går totalt åt helvete igen..... DÅ är drama qeen tillbaka och sjunger ut igen! Pinsamt värre allt e så tragiskt, men ni som vill ha tips på bok LÄS Benny Pålsson vingklippt ängel finns em del gemensamt med denna bok och denna blogg!!! Ha de bra alla ska inte heller hå in här mer!!!!! Försök ha de bra du Johanna oxå utan skit just de det va ju de som inte hölll..., huvudsaken är att LIAM har det bra och TRYGGHET!'n det är alla barns rätt! Det ultimata är om föräldrarna ger tygghet kärlek (osjälvisk) kärlek

    SvaraRadera
  24. Jag stötte på Marcus igårkväll, och måste påpeka att även om Johanna aldrig kommer erkänna det här, så tyckte jag mycket synd om henne igår. Där satt hon ensam hemma, och marcus va ute och svirade. Blev utslängd från pir kro, och traska runt bland alla människor och tiggde cigaretter och öl. Svetten rann ner över ansiktet och han var så fruktansvärt påtänd. Händerna skakade på han och pratade om gud vet vad,,,Johanna var hemma sa han,,,men det enda han kunde tänka på var vilken krog som var öppen som hade spelautomater...

    SvaraRadera
  25. Allvarligt?? Fy vad hemskt :/ Asså Johanna om du går in här mer så gör dig och barnen en tjänst och lämna honom! Du kan inte va tillsammans med Marcus om han fortsätter såhär ..det förstår du väl själv? Kämpa på och håll DIG drogfri Johanna!

    SvaraRadera
  26. Så många vackra ord o så mycket längtan har du spillt på någon som tydligen har väldigt svårt att leva upp till sin nya roll som pappa. Om detta är sant så känner du dig antagligen väldigt ensam & sviken just nu om inte du festar likadant på ditt håll vill säga.. . Men jag antar att inte ens du kan tycka att en familjefar efter avgiftning ska bete sig så..
    Alla förtjänar en andra chans men frågan är hur många? Hur gärna vill ni bli en hel trygg familj igen? Vad är ni beredda att offra för att det ska bli så?
    Svara Johanna! Låt inte andra skriva Din historia!

    SvaraRadera
  27. Du nu som stötte på Markus i går kväll på Pir Kro varför ringde du inte till polisen i det läget? Om han nu gick påtänd... Hade inte tvekat en sekund i det läget. Måste ju tänka på barnen. Vill inget annat än att det ska gå bra för Johanna och att hon får tillbaka sina barn, men så länge hon inte lämnar Markus lär det nog vara svårt för henne att få dom tillbaka. Jag vet att Johanna är en bra mamma innerst inne. Johanna du måste ta klivet tillbaka till verkligheten och tänka på dina barn. Du missar ju deras uppväxt!!! Gör nått bra nu är du snäll.Och trilla inte dit i skiten igen är du gullig. KÄMPA!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  28. Vad händer? Konstigt att du helt plötsligt slutat blogga så fort du kom hem? Och det man läser här om Markus är ju hemskt! jag hoppas verkligen inte det är sant ..såå hemskt isåfall och stackars Liam när han förstår hur hans pappa har betett sig under hans uppväxt! Hoppas du står på dig Johanna och lämnar detta liv för ett liv helt utan droger. Mvh Anna

    SvaraRadera
  29. Det finns lixom ingen som helst anledning att ljuga, Ja- vi stötte på Marcus och Ja- han var sjukt påtänd, och Ja- Johanna kommer förneka detta in i det sista. Men det struntar jag faktiskt i.Hamnen var full av Grännafolk och alla såg honom. Nej jag ringde inte polisen. Först och främst för att han inte störde folk, han var inte otrevlig på nåt vis även om han var mycket påträngande och mycket tjatig angående öl, sprit och cigaretter,men sen har jag inte heller nån anledning att ringa direkt ändå- han var påtänd, vad ska en polis göra åt det ? Jag tror inte barnen är hemma där ändå , och även om dom vore det så är det faktiskt Johannas egna ansvar att vägra släppa in honom i det skicket han var i.

    SvaraRadera
  30. Han kunde ju ha tagits in för drograttfylla.... Fan vilket jävla svin han är.

    SvaraRadera
  31. Jaa,,men han körde ju inte omkring i en bil direkt. Han bara traskade omkring där nere. Och som sagt -han störde ingen , påträngande javisst, tjatig jo..men det fanns ingen anledning att ringa efter någon.

    SvaraRadera
  32. Håll vad du lovat Johanna och bryt nu med Markus. Ta tag i livet och dina 3 barn. Ni 4 kan få ett bra liv. Visa att du menar vad du har skrivit, slut på tomt och prat. Visa handling.

    SvaraRadera
  33. Vad tyst det blev.

    SvaraRadera
  34. Tror att det har skitit sig.. Tyvärr...

    SvaraRadera
  35. Men har ni inget annat att lägga eran energi på???? Kan ni inte bara låta Johanna och Markus få vara!! Lev erat eget liv så har ni fullt upp!!

    SvaraRadera
  36. Johanna sluta gömma dig bakom anonyma komentarer stå upp för dig själv å svara för dig ist även att det är förnedrande och jobbigt!!! Men det har det väl varit många gånger innan oxå!!!??? El är du så ner på nått nedåt att du bara bry digo
    Dig själv å Markus 0"å era piller!!??? Allt är så tragiskt förstår varför du inte har dina barnen börjar oxå inse att du inte kommer få tillbax som heller dags för dig att inse de oxå el har du redan gjort det.....kanske tom är nöjd med det så att du och Markus kan fortsätta leva i eran bubbla passa på så länge de vara innN året e slut åker nån el båda in igen :(

    SvaraRadera
  37. Kan du inte skriva nån gång hur ni träffades du och markus? och hur det gick till när ni bestämde ni skulle gifta er, alltså va de det traditionella att han gick ner på knä eller hur va de? :D så underbart o läsa vilken otroligt kärlek ni har.

    SvaraRadera
  38. Varför blir det så att du slutar blogga bara för att du och Marcus bor ihop igen? va ju likadant sist när man han kom från behandlingshem....

    SvaraRadera
  39. Vad jag förstår utifrån vad som står här & utifrån det intryck ni gör när man skymtar er på stan så var ni nog knappt drogfria en dag i frihet. Vad hände? Hade ni aldrig ens tänkt försöka leva utan droger? Alla fina föresatser & ord var det bara lögn från början till slut? Och allt det där pratet om att göra allt för sina barn ... Fanns det någon substans i det eller var det bara något som du sa för att framstå som en fin mamma???

    SvaraRadera
  40. Herregud!! Är det sant Johanna det som står här? Är ni så blåsta så ni har börjat med skiten igen? Om det är så, så hoppas jag verkligen att barnen är så långt bort från er som möjligt! och att ni inte får en chans till från samhället och bli rena ..då finns det folk som verkligen vill bli drogfria som behöver och är värda den chansen..Usch för sånna som ni ...tycker synd om barnen hoppas som sagt dom är långt borta från er!! fattar ni inte att barn behöver trygghet och absolut inga knarkare till föräldrar?? Blir så arg på sånt här hoppas som sagt att det inte är sant! / Amanda

    SvaraRadera
  41. Vad är det för skitsnack som sägs här? Jag tycker Johanna och Marcus verkar må jättebra och vara drogfria :) jättefina bilder Johanna på dig och Marcus och Liam :)

    SvaraRadera
  42. Hej Johanna o Markus!
    Alltid lika trevligt att se er "bara sådär" på stan som i fredags :) Sorry att det va lite mkt runtikring men vi får höras mer snart igen :) Hoppas att middagsbjudningen va trevlig och att det vart en lyckad fredag kväll i goda vänners lag.
    Puss C

    SvaraRadera
  43. Hon har inte tillgång till bloggen längre och kan således inte skriva i den. Hon och Markus fick träffa Liam tidigare i veckan och det måste dom vara drogfria för att göra.

    SvaraRadera
  44. Varför inte tillgång till bloggen när hon har tillgång till facebook?

    SvaraRadera
  45. Verka må bra och "drogfria", vad ser du med en öppen och liberal skev syn du kanske smaskar själv lite på det ena och andra... Vet att Johanna läser här och förstår att hon inte kam svara på mått... Men jag tro som nån annan oxå skrev inte om utan NÄR det går åt helvete igen är hon tillbaka här och bloggar ut efter uppmärksamhet igen! Just nu " behöver" hon bars el enbart Markus åh lite gottigottgott i mellan åt. Hon triv dom fan i bublan med kärleken och utan barnen att se dom å träffa dom nån gång i bland passar henne perfekt! Hon vill inte ens ha dom hel tid så lika bra att forsätt sitt race!!!! Barnen har det jätte bra hos kim även om han skulle behöva lite avlastning men han älskar dom och gör allt för dom darför gnäller han inte heller! Och lille Liam lär få stanna där han är tick tack tiden går och Liam är inte ens på väg tillbaka till din på något sätt!!!! Hoppas ni inte skaffar fler barn som andra ska ta hand om finns redan barn i överflöd till missbruks familjer och andra missär familjer! Så gör inte fler misstag som bara kostar samhället

    SvaraRadera
  46. Bara så ni vet så finns det facebook i mobilen!!? Men kanske inte går att blogga från alla mobiler! käre tid vilken hysteri haha

    SvaraRadera
  47. Ja kan folket bara låta Johanna och Markus få vara.Som sagt det finns inte en felfri människa i världen!! Alla gör vi våra misstag och förhoppningsvis så lär vi oss något utav det. Så snälla sluta upp och gör ner Johanna och Markus!! Lyckönska dom i stället och förlåt dom. Se inte bakåt vad som har hänt. utan se framåt och hjälp dom med att förbli drogfria och att dom få bli en hel och fin familj.Kram till er

    SvaraRadera
  48. Dax att uppdatera snart kanske? :)

    SvaraRadera
  49. Johanna har en mobil som är gammal som gatan och kan inte blogga från den. Fattar inte varför det ska skrivas så mkt negativa saker om dem hela tiden. Skulle de mot all förmodan börja igen så vore det ju inte konstigt med tanke på all skit de får ta här och hela tiden känna att de måste bevisa motsatsen. Herregud! Lägg ner och berätta på bloggen om och hurvida ni sett dem påverkade el inte, vad rykten säger, vad ni "tror" om deras liv och hur de sköter det. Varför ska det spridas runt här ist för att berätta det för dem själva om man nu måste "prata ut" om det. Som nära vän blir man jätte ledsen av att läsa allt och fattar inte hur ni, Markus och Johanna orkar läsa om det... Undrar om alla här inne som skriver och klankar ner e så jävla perfekta själva?

    SvaraRadera
  50. Jag vet vilka som säger att det går bra för er och vilka som säger tvärt emot. Det går inte lite på någon. Jag vet att ni sköter er. Ha det bäst /skåne

    SvaraRadera
  51. All lycka till er hoppas ni håller er drog fri och inte tar el tagit något återfall:) hoppas även att ni får hem barnen! Vad är det som tar tid vad måste ni leva upp till el hur lång tid kan de ta om ni sköter er att få hem barnen! Framför allt Liam i hans ålder är det viktigt att ga en trygg plats. Dom stora barnen vet ju vem dom är mamma och pappa men det kan bli svårt och förvirrande för Liam! Som sagt hoppas det går bra för er och att du snart kan uppdatera något positivt:)

    SvaraRadera
  52. Uppdaterar att ingen av dem är rena och de lämnar falska prover. Det är deras egna ord (trots att det inte sägs här)

    SvaraRadera
  53. Uppdaterar också att ingen av dom är rena och dom lämnar falska prover. Som nära vän vet jag detta, men numera har jag sagt ifrån och lämnat dom. Jag orkar inte med deras jävla skit, och jag står på barnens sida !!!

    SvaraRadera
  54. Hur kan dom då få träffa Liam? Vadå falska prover?

    SvaraRadera
  55. Man Kan gå på saker som inte ger utslag på teststickan :/

    SvaraRadera
  56. Vad illa ..tycker så synd om barnen :/

    SvaraRadera
  57. Stackars barn!!! Har sätt Johanna ett par gånger. Riktigt härjad är hon. Så synd att hon valde Markus och drogerna framför sina barn.

    SvaraRadera
  58. Missbrukare (och speciellt opiatmissbrukare) hittar alltid kryphål för att ta sig igenom till det de vill ha. Drogen är starkare än nåt annat och e värd att göra allt för om det så kostar allt vad man har och äger. Tycker också jätte synd om barnen men en tröst är väl ialla fall att de har det bra där de är, bland folk som prioterar och sätter deras behov främst, både känslomässigt och praktiskt. Tyvärr har jag efter alla lögner, tårar, besvikelse, undanflykter mm insett att hoppet är förlorat då det gäller för dem båda att bli rena och få barnen tillbaka. Ändå så önskar jag dem allt väl och att de mår bra ( i deras värld) och att barnen när de är stora nog att förstå, själva får besluta huruvida relationen till sina föräldrar kommer utvecklas.

    SvaraRadera
  59. Är det verkligen så illa som det skrivs här att Johanna har börjat med droger igen? Vill inte tro att det är sant ...

    SvaraRadera
  60. Inte börjat igen??....hon har ju aldrig slutat!!!

    SvaraRadera
  61. Hej dedt är markus här som skriver alltså han ni sitter o skriver om..När ja läser detta blir ja arg o fett besviken för era lögner kan kosta väldigt mkt..JaG O Johanna är fd missbrukare som har fått ett återfall sen i juli detta e inget vi e stolta äver men de hände.sEN ALLT SNACK OM MIN SON GÖR MEJ RIKTIGT JÄVLA FÖRBBANAD liam e min första son o jag älskar honom mer en nåt eller någon på denna jord.Min kärlek till honom rättfärdigar inte de ja gjort mot honom,att dom tog liam ifrån mej e det värsta ja vatt med om men med fasit i hand så gjorde dom rätt just då.
    Nu lämnar vi prover dagar i veckan det måste vara rena prover för att vi ska få träffa liam o sen slutligen ha hem honom,Du som påstår vara en nära van o som skriver ja fuskar på mina prover e ingen vän kan du stå för vem du är o inte gömma dej bakom anonyma mail??Ja har tom sagt till både soc o junepol att de går rykte om att jan fuskar allt för att soc ska se vi menar allvar för VI SKA HA HEM LIAM.Sen e det inte så lätt att bli drogfri men vi kämpar varje dag o ni som själva varit i opiat svängen vet att de är ett beslut man m,åste fatta varje dag i sitt hela liv.mEN IAF SLUTA SKRIV MASSA ELEKA KOMENTARER HÄR UTAN STÅ FÖR VEM NI ÄR ISTÄLLET SÅ VI HAR EN CHANS ATT FÖRSVARA OSS,Annars kan ju vem som helst skriva massa skit ja ja vi vet bäst hur vi lever

    SvaraRadera
  62. Jag förstår faktiskt inte varför det är helt okej att slänga ur sig vad som helst till de människor som "bär" sjukdomen missbruk? Sjukdomen fetma t.ex, aldrig någonsin har jag läst kommentarer till den sjuka i stil med "fy fan vad misslyckad du är" "tar du inget ansvar tjockis?!!!" "Tänk på dina barn, ska de få växa upp i ett hem med fetma!" Eller till personen som fått lungcancer... "skyll dig själv dina jävla idiot, du vet att man får cancer om man röker"

    Det måste vara fruktansvärt som förälder att behöva läsa kommentarer om hur ansvarslös, värdelös, dålig man är för sina barn.

    Både min far, min bror och min ända kärlek "bär" på sjukdomen. Dessa 3 är de viktigaste männen i mitt liv som format mig till den person jag är idag. Framför allt är jag bland den viktigaste i deras liv och har alltid känt mig älskad, finns inte en drog som skulle kunna få mig att tro något annat.

    SvaraRadera
  63. Att istället för att må dåligt tillsammans kanske ni borde försöka att må bra ensamma. det kommer att vara kaos till ni skiljer er, om ni båda inte får subutexprogram samtidigt.

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Jag

Jag

Labels

Blog Archive

Etiketter

Följa

www.dsit.sejknt

Vädret

Besökare

Totalt: Idag: Veckans: